Ingrediënten (8 personen) Pizzabodem
- 420 gram bloem
- 38 ml olijfolie
- 230 ml handwarm water
- 8 gr. suiker
- 8 gr. gist
- zout
Bereidingswijze
Zeef de bloem in een kom en doe het zout en het gist erbij. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de olijfolie en het water in. Houd de kom vast en meng met je andere hand de ingrediënten in de kom tot een deeg. Als het wat te nat is, strooi je er een beetje bloem bij. Is het te droog dan doe je er wat water bij. Haal het deeg uit de kom en strooi wat bloem op tafel. Kneed het deeg 10 minuten en maak er dan een bal van. Leg de bal weer terug in de kom en dek die af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek een half uurtje rijzen. Ondertussen kan de saus en het beleg voorbereid worden.
Ingrediënten (8 personen) Saus en beleg
- 380 gr. geplisseerde tomaat
- 38 gr. gedroogde tomaat
- 115 gr. ui
- 1 teentje knoflook
- 10 gr. basilicum
- 20 gr. olijfolie
- 380 gr. mozarella
- zout en peper
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit deze aan in de olijfolie. Voeg de geplisseerde tomaat hierbij. Pureer het geheel fijn met een staafmixer. Breng het aan de kook en laat inkoken tot een stevig tomatensaus (ongeveer 15 minuten). Hak de basilicum en gedroogde tomaat fijn en voeg op het laatste moment toe. Maak de saus op smaak met zout en peper.
Neem de deegbal dan uit de kom en kneed het deeg dan nog eens goed door. Vorm nu kleine bolletje van het deeg. Deze kunnen uitgerold worden tot kleine pizzabodems. Beleg de pizzabodems met een laag tomatensaus en de mozzarella. Bak de pizza's af in de oven op 225 graden. De pizza's zijn klaar als de bodem krokant is en de mozzarella gesmolten.
Ingrediënten (8 personen) Salade en dressing
- 80 gr. rucola
- 20 gr. basilicum
- 5 ml. aeto balsamico
- 20 ml. olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Pluk de blaadjes basilicum en mix met de rucola. Maak een dressing van de balsamico en olijfolie. Maak de salade aan met de dressing en maak op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten