..:: Annemin Ev Baklavasi ::..
Ingrediënten
Hamur
- 4 su bardagi un
- 1 su bardagi ilik sut
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram erimis tereyag
Serbet
- 1 yumurta
- 5 su bardagi seker
- 3,5 bardak su
- yarim limon suyu
Ici
- 250 gram dovulmus ceviz
- 500 gram bugday nisastasi
- 150 gram eritilmis kizgin tereyag
Bereidingswijze
Hamur malzamesini yumusak hamur yap, 20 dk. dinlendir. Dinlenmis hamuru 3 parcaya bol (esit). Her parcadan 16/18 parca yap. Ceviz buyuklugunde her parcayi merdanelen yemek topagi buyuklugunde ac aralarina bolca nisasta serperek 18 parcayi ust uste koy en ustundekine nisasta serpme. Boyle 3 grup parcalari tekrarlayin.
Yuvarlak firin tepsisini yagla. 16/18 li bir grub hamuru koy cevizin icini yerlestir yarisini 3 kere tekrarla. Her bes hamurda tereyagla yagla.
Sonra 150 kizgin tereyagi dok. 200 C derece firinda kizirincaya pisir. Baklava sogucak!
Serbet ilik, baklava soguk serbeti uzerinde gezdirin. 4,5 saat sonra servis yapin.
Het heeft gesmaakt mam! Annecigim elline koluna saglik :)
Cok lezzetli ve nefisdi..
Yedim içtim tıka basaBaklavalar samsa samsaNe yapardım acep bilmemŞu teravih de olmasa
Ik ben dol op
zoetigheden...&hartige taarten...
..:: Ispanakli Börek ::..
Wederom een deegspecialiteit van mam gevuld met spinazie & gehakt.
2 opmerkingen:
So hey dat ziet er lekker uit!!
Hoe maak je deze borek??
Geweldige site trouwens!!
Lees het hele blog, pretty good
Een reactie posten