zondag 4 maart 2007

Homemade Turkish pasta / Ev Makarnasi


..:: Ev Makarnasi ::..
The pasta is made by my grandmother...
De pastasaus is mijn recept:
fijngesneden rode paprika, gebakken champignons, één ui, peterselie en tomatenpuree... natuurlijk met olijfolie!
Serveer met kipnuggets.
Zeytinyagi $i$esi
Ate$lere du$e$i
Gel biraz konu$alim
Cigerimin ko$esi

1 opmerking:

Pastacinintorunu zei

recept oma's evmakarna niet beschikbaar.

variant: Deeg voor verse pasta

ingrediënten
275 gr. bloem
3 eieren
30 gr. olijfolie
water
zout

Bereiding
Meng de bloem en het zout. Maak van de bloem een bergje op het werkblad. Maak een kuil in het midden van het bergje bloem, maar laat daarbij voldoende bloem op de bodem.

Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de kuil glijden. Doe de olijfolie bij de eieren. Werk met een vork beetje bij beetje de bloem -vanuit de binnenkant van de kuil- door de eieren en olijfolie. Pas op dat de rand niet doorbreekt!
Ga door tot de bloem al het ei heeft opgenomen en er een werkbaar deeg ontstaat. Kneed verder met de handen tot een samenhangend deeg.

NB! Voeg als het echt niet lukt een samenhangend geheel te krijgen wat water toe. Kneed het deeg 8 tot 10 minuten stevig door. Voeg als het te plakkerig wordt, wat bloem toe. Ga door totdat een glimmende, lichtelijk doorschijnende elastische deegbal ontstaat.

Als het deeg niet goed en lang genoeg gekneed is, zal de pasta die ervan gemaakt wordt tijdens het koken uit elkaar vallen. Laat het deeg minstens een half uur rusten in strak omwikkeld plastic folie. Verwerk het deeg met behulp van een pastamachine tot slierten van gewenste dikte.