vrijdag 24 november 2006

Cigbörek (Tatarlarin şilböregi), Granaatappel salade met kipnuggets

Mijn lieve zusje Sibel heeft vandaag heerlijke Cigbörek, granaatappel salade
en kipnuggets bereid.



Hieronder heeft ze de foto's en de recepten geplaatst.



Sibel ellerine saglik!









Cigbörek (şilbörek) gevuld met fetakaas, andijvie en kipfilet

Ingrediënten:

Deeg:
500 gram bloem
1 ei
scheutje zonnebloemolie
snufje zout

Vulling:
200 gram andijvie
100 gram kipfilet
fetakaas
Sambal
zout, peper

Puf puf olmuş börekler

Ardından da çörekler

Yanında bir bardak çay

Gönül daha ne ister





Granaatappel salade:
200 gram rucolasla
1 tomaat
halve granaatappel
halve avocado
10 ml granaatappelsiroop
olijven



Kipnuggets:
300 gram kipfilet
bloem
ei

Bereidingswijze:

Cigbörek:
Maak een deegbal met de ingrediënten voor het deeg

Laat het deeg 20 min rusten
Bereid vervolgens de vulling. Wok de kipfiletstukjes (fijn gesneden) in een wokpan, doe vervolgens de andijvie erin (wok het in 2 minuten gaar).

Snijd het deeg in 18 kleine stukjes. Rol een stukje deeg met een deegroller. Vul deze met de vulling en klap deze dubbel zodat je halve maantjes krijgt.
Bak deze vervolgens in zonnebloemolie.

Kipnuggets:
Marineer de kipnuggets als volgt:
Snijd de kipfilet in stukjes, besprenkel deze met olijfolie, kipkerrie, zwarte peper en rode paprikapoeder en een halve theelepel sambal. Meng deze vervolgens goed door en laat het in de koelkast rusten.

Dompel het kipfilet eerst met bloem, vervolgens in het ei, dompel ze vervolgens weer in de bloem.
(zo krijg je een krokant laagje)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er lekker uit.

Anoniem zei

het is eigenlijk sIlbörek, het is van de tatarlar:D

Pastacinintorunu zei

anoniempje,

Bedankt voor je reactie!
Sayende weten wij dat het van de Tatarlar is. Wij hebben het niet anders dan Çiğ Börek gekend. Türkiye'de böyle geçiyor bildigim kadar.

elnes zei

Gülya

Het ziet er lekker uit. Ik ken het ook als cigbörek