zondag 24 september 2006

Şekerpare



Ingrediënten

  • 3 Turks theeglazen meel
  • 1 Turks theeglas zonnebloemolie
  • 1 Turks theeglas poedersuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zak bakpoeder
  • 2 eieren ( 1 eiwit voor bovenlaag)

siroop:

  • 200 gram suiker
  • 400 ml. water
  • 3 a 4 citroensap
  • zakje vanillesuiker
Bereidingswijze

Met een houtenlepel roer je de olie, poedersuiker, zout en bakpoeder goed door.

Vervolgens voeg je de twee eigelen en het meel bij. Laat het deeg 10 minuten rijzen.

Maak van het deeg ronde stukken en zet ze op een plaat. Doe er noten bovenop en bestrijk ze met eiwit en verwarm ze in de oven (20-25 minuten) op 180 graden C.

Kook vervolgens de siroop en koel het af. De warme şekerpare's haal je uit de oven en doe koude siroop er overheen en laat de siroop in de oven intrekken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog