zondag 8 oktober 2006

Rijstdessert

..:: Sütlac :..

Ingrediënten
  • 700 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 1 zak vanillesuiker
  • 3 volle eetlepels maïzena
  • 100 gram Tosya pirinç (witte rijst)
  • Kaneelpoeder

Bereidingswijze

Was de rijst in koud water. Zet de rijst in water (totdat deze onder staat) en kook de rijst. Zodra de rijst bijna droog begint te staan, doe je de melk erbij. Zodra het begint te koken voeg je de suiker en vanillesuiker toe. Laat het geheel 10 minuten koken op zeer laagvuur. Maak de maïzena aan met een beetje water, schenk deze bij de melk met rijst en kook roerend mee. Schenk de sütlac in kommetjes en laat deze afkoelen. Bestrooi het geheel met wat kaneelpoeder.

Tip: goed roeren op laagvuur!


Geen opmerkingen: