zaterdag 12 augustus 2006

Turkse Moorkop





..::Profiterol ::..



Ingrediënten

Deeg:
• 1 glas water
• 1 glas meel
• 125 gram margarine
• 3 eieren

Roomvulling:
• 2,5 glas volle melk (0,5 Liter)
• 3 eetlepels meel
• 5 eetlepels suiker
• 1 zak vanille suiker, Dr. Oetker (8 gram)
• 1 pak vanille, Dr. Oetker Saroma (74 gram)

Bovenlaag:
• 200 gram pure chocolade
• 5 eetlepels melk

Bereidingswijze

Kook de melk en margarine in een pan op middelmatig vuur. Zodra het lichtelijk gaat borrelen doe je beetje bij beetje meel bij. Goed blijven doorroeren! Rond 2 minuten zal je het deeg krijgen. Laat dit deeg koud worden.

Vervolgens voeg je drie eieren toe. Let op: stuk voor stuk met het deeg mixen. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Zet met behulp van een lepel kleine stukjes deeg op een plaat met bakpapier. Na ongeveer 35-40 minuten kun je het deeg uit de oven halen.

De roomvulling maak je als volgt: Doe alle ingrediënten genoemd onder “roomvulling” in een pan op de vanille pak na. Laat dit langzaam koken. Goed blijven klutsen met een garde, zodat je geen meelkorreltjes ziet. Koel het beslag en voeg de vanillepoeder uit de vanille pak erbij en mixen maar!

De chocoladelaag krijg je als volgt: Laat een pannetje met water koken, en doe in een wat kleinere pan je chocolade reep en zet deze boven het kokende water zodat het smelt en schenk melk bij.

Voor de versiering kun je slagroom op spuiten.

2 opmerkingen:

Pastacinintorunu zei

variant Hangop soesjes (20 personen)

Bereidingstijd:
ca. 50 minuten

1 l yoghurt
spuitzak
soesjes:
50-60 g bloem
boter om in te vetten
1 g zout
50 g boter
2 eieren
1 banaan
2 eetl limoensap

Voorbereiden
Begin met de hangop. Leg een natgemaakte schone theedoek in een kom
en giet de yoghurt op de (schone) theedoek. Knoop de punten diagonaal
aan elkaar vast zodat het een soort knapzak wordt. Hang de theedoek aan
de kraan zodat de yoghurt boven de gootsteen kan uitlekken. Het kan ook
in de koelkast; leg de theedoek dan in een vergiet met een schaal eronder
zodat het vocht kan weglopen. Na een dag is bijna al het vocht uit de
yoghurt en is deze dik en stevig geworden. Zeef de bloem. Vet de bakplaat
in. Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden
Breng voor de soesjes 100 ml water met het zout en de boter aan de kook.
Voeg alle bloem toe en roer totdat een samenhangende gladde deegbal is
ontstaan, die van de wand van de pan loslaat. Neem de pan van de
warmtebron en roer, als het beslag handwarm is, de losgeklopte eieren in
gedeelten door de massa. Voeg een volgend gedeelte pas toe nadat een
gelijkmatige massa is ontstaan. Blijf nog even kloppen tot het beslag
glanst en in stukken van de garde valt. Vorm met 2 lepels op de bakplaat
op enige afstand van elkaar 20 bergjes van het beslag. Zet het in het
midden van de hete oven. Laat de soezen in 12 minuten snel rijzen en
open de oven niet gedurende deze tijd. Temper de ovenwarmte tot ca.
200°C en laat de soezen gaar en goudgeel worden (totale baktijd 25 à 30
minuten). De soezen zijn gaar wanneer ze heel licht aanvoelen. Laat ze
afkoelen. Prak de banaan met de limoensap door de hangop. Doe het
mengsel in de spuitzak en maak met een scherp mesje of de punt van een
schaar gaatjes in de soesjes. Spuit de hangop voorzichtig in elk soesje
totdat het soesje weerstand geeft, want dan is het vol.

TIP!
Maak er hartige soesjes van door geraspte kaas of fijngesneden gerookte zalm aan de hangop toe te voegen

Pastacinintorunu zei

variant Hangop soesjes (20 personen)

Bereidingstijd:
ca. 50 minuten

1 l yoghurt
spuitzak
soesjes:
50-60 g bloem
boter om in te vetten
1 g zout
50 g boter
2 eieren
1 banaan
2 eetl limoensap

Voorbereiden
Begin met de hangop. Leg een natgemaakte schone theedoek in een kom
en giet de yoghurt op de (schone) theedoek. Knoop de punten diagonaal
aan elkaar vast zodat het een soort knapzak wordt. Hang de theedoek aan
de kraan zodat de yoghurt boven de gootsteen kan uitlekken. Het kan ook
in de koelkast; leg de theedoek dan in een vergiet met een schaal eronder
zodat het vocht kan weglopen. Na een dag is bijna al het vocht uit de
yoghurt en is deze dik en stevig geworden. Zeef de bloem. Vet de bakplaat
in. Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden
Breng voor de soesjes 100 ml water met het zout en de boter aan de kook.
Voeg alle bloem toe en roer totdat een samenhangende gladde deegbal is
ontstaan, die van de wand van de pan loslaat. Neem de pan van de
warmtebron en roer, als het beslag handwarm is, de losgeklopte eieren in
gedeelten door de massa. Voeg een volgend gedeelte pas toe nadat een
gelijkmatige massa is ontstaan. Blijf nog even kloppen tot het beslag
glanst en in stukken van de garde valt. Vorm met 2 lepels op de bakplaat
op enige afstand van elkaar 20 bergjes van het beslag. Zet het in het
midden van de hete oven. Laat de soezen in 12 minuten snel rijzen en
open de oven niet gedurende deze tijd. Temper de ovenwarmte tot ca.
200°C en laat de soezen gaar en goudgeel worden (totale baktijd 25 à 30
minuten). De soezen zijn gaar wanneer ze heel licht aanvoelen. Laat ze
afkoelen. Prak de banaan met de limoensap door de hangop. Doe het
mengsel in de spuitzak en maak met een scherp mesje of de punt van een
schaar gaatjes in de soesjes. Spuit de hangop voorzichtig in elk soesje
totdat het soesje weerstand geeft, want dan is het vol.

TIP!
Maak er hartige soesjes van door geraspte kaas of fijngesneden gerookte zalm aan de hangop toe te voegen