zondag 27 augustus 2006

Vermicelli Kippensoep





Ingrediënten

  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 60 gram gekookte kipfilet (fijn gesneden)
  • 1 tak peterselie (fijngesneden)
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram vermicelli
  • 1 heel tomaat (geraspt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 citroen (geperst, paar druppels)
  • tomatenpuree
  • sambal
  • rood paprikapoeder, zwarte peper en zout

Bereidingswijze

Kook de vermicelli en het fijngesneden kipfilet in een pan. Laat het afkoelen. Kluts vervolgens een ei met citroen en voeg de citroen- eisap bij de bouillon.

Verhit de roomboter in een ander pan en doe hierin de geraspte tomaten alsmede tomatenpuree en peterselie en de kruiden Voeg dit ook bij de kippenbouillon. Kook het roerend door.


Geen opmerkingen: