Ingrediënten
Deeg
- 200 gram bloem
- 120 gram koude boter, in stukjes gesneden
- 60 gram suiker
- 2 eierdooiers
- 1 zak bakpoeder
Vulling
- 4 eierdooiers
- 1 bakje aardbeien (500 gram, van kroontjes ontdaan)
- half liter melk
- 2 eetlepels maizena
- snufje zout
- 60 gram suiker
- 60 gram bloem
- 1 zakje vanille suiker
Siroop
- 150 gram suiker
- 120 ml water
Bereidingswijze
Neem een ronde springvorm van 24 cm in doorsnee. Zeef de bloem boven de kom, voeg de boter toe en maak van het mengsel deeg. Roer de suiker er door en voeg de eierdooiers toe om er een samenhangend deeg van te maken.
Laat het deeg rusten en in de tussentijd kan je aan de pudding beginnen. Verwarm de oven alvast voor op 190 graden C.
Mix de eierdooiers en voeg de suiker, bloem en vanille suiker in een grote kom. En breng het vervolgens met melk aan de kook. Zet het vuur lager en voeg maizena toe met een beetje koud water en kook het licht.
Vet de taartvorm in met boter. Leg vervolgens het deeg in de taartvorm en prik met een vork gaten in het deeg en bak deze 20 minuten lang in de oven. Bestrijk de lauwe pudding op de taartbodem glad en versier deze met aardbeien.
Leg de aardbeien naast elkaar op de vanilleroom (snijd de aardbeien van te voren in tweeën) en giet de siroop erover. Breng voor de siroop de suiker en water aan de kook.
Çıkmıştır dağ çileği
Bükülmez ki bileği
Çilek-reçel yiyenin
Kavuşmuyor yeleği
2 opmerkingen:
merhaba,
bir sorum olacakti. aardbei pudding taart'in hamuru pistikten sonra sertmi oluyor (appeltaart'in hamuru gibi) yoksa kek gibi yumusak mi oluyor?
Merhaba Fatma,
Aardbei Puddingtaart pistikten sonra sert olmasi lazim. O serbet'len zaten yumusak oluyor. Met cakedeeg zal het te plakkerig worden.
Selamlar Sernur
Een reactie posten