zaterdag 13 september 2008

Portakalli tatli - Luxe sinaasappel dessert


Onderlaag

Sinaasappelcrème

  • Ingrediënten
    · 2 glazen melk
    · ¼ glas meel
    · ¼ glas maïzena
    · Half glas suiker
    · 1 eetlepel ongezouten roomboter
    · 1 theelepel vanillesuiker
    · Halve sinaasappel: geraspte sinaasappelschil
    · 2 eetlepels vers geperste sinaasappel
    · 100 ml crème fraische

Breng in een pan alle ingrediënten met uitzondering van de crème fraische aan de kook.
Haal de sinaasappelcrème vervolgens van het vuur een laat het afkoelen.
Voeg de crème fraische toe en mix deze sinaasappelcrème gedurende 6-7 minuten.

Verdeel de sinaasappelcrème over de glazen en laat deze crème een half uur in de koelkast opstijven. In de tussentijd bereiden wij de sinaasappelsiroop. Zie hieronder de ingrediënten.

Bovenlaag


Sinaasappelsiroop

  • Ingrediënten
    2,5 glas vers geperste sinasappelsap
    3 eetlepels maïzena
    1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    ½ glas suiker

Breng alle ingrediënten totdat de suiker is opgelost roerend aan de kook en laat de siroop afkoelen. Na het afkoelen giet je de siroop over de sinaasappelcrème. Laat het sinaasappeldessert 2 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen: