Ingrediënten
- aubergine
- 1 courgette
- 1 ui
- 300 gram runderpoulet (ku$ba$i et)
- 2 tomaten
- 2 Turkse pepers (Sivribiber rood en groen)
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram margarine
- 4 eetlepels olijfolie
- zout, peper, rode paprikapoeder
- tomatenpuree
- 1 dessertlepel komijn
Bereidingswijze
Snijd de aubergine, courgette, tomaten en ui grof. Halveer vervolgens de Turkse paprika's, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtenvlees in reepjes. Pers de teentjes knoflook erboven. Bestrooi het geheel met zout en kruiden.
Laat de margarine smelten in de stoofpot en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg 1 deciliter water toe en stoof zachtjes minstens 45 minuten tot 1 uur met deksel op de stoofpot. Laat de groenten de laatste 20 minuten meestoven. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster de Güveç kebabi in het midden van de voorverwarmde oven op 220 graden C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten