- 500 gram meel
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- Water
Ingrediënten vulling:
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- Peterselie
- Sambal
- Zout
- Peper
Saus:
- 500 ml yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- Roomboter
- Paprika poeder
Bereidingswijze:
Maak van bovenstaande ingrediënten, genoemd onder "deeg" een deegbal en laat deze een uur rusten. Bereid ondertussen de vulling. Doe het gehakt in een kom, rasp het ui en snijd de peterselie fijn, voeg er sambal, zout en peper toe. Kneed het geheel goed door.
Snijd het deeg in drie delen en maak hier een bal van. Rol elk stuk met een deegroller uit tot een cirkel van 40 cm doorsnede. Snijd ze in vierkanten stukjes.
Doe vervolgens het gehaktmengsel erop en maak hier vlindertjes van.
Ondertussen laat je het water koken. Voeg er 1 eetlepel zonnebloemolie toe om het plakken van de manti te voorkomen en kook vervolgens de manti circa 12 minuten. Smelt 100 gram roomboter en voeg paprikapoeder toe. Voeg in de yoghurt 3 teentjes knoflook.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten