maandag 6 augustus 2007

Patlicanli Tavuk Sarma/ Gewikkelde Auberginekipfilet


Ingrediënten

  • 1 kilo langwerpige aubergines
  • 500 gram kipfilet
  • 1 zakje kipkruiden
  • halve citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • rode paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • mosterd
  • scheutje azijn
  • 200 ml. olijfolie
  • satéstokje
Bereidingswijze
Snijd de aubergines in lange schijven. Bestrooi de schijven met een beetje zout en peper en bak ze aan bij de zijde in een pan met olijfolie. Leg de aubergines vervolgens op keukenpapier.
Vervolgens snijd je de kipfilets in grove stukken. Marineer de kipfiletstukken in een kom met kipkruiden, citroensap, rode paprikapoeder, zwarte peper, zout, mosterd, azijn en olijfolie. Voor de aroma voeg je knoflookteentjes ongeperst bij. Laat de kipmarinade 1-2 uur in de koelkast koud worden.

De laagjes aubergine leg je kruislings over elkaar heen. Wikkel elke stuk kipfilet met deze aubergine laagjes. Prik ze vast met een satéstokje.
Breng de gewikkelde auberinge-kipfilet met marinadevocht en een beetje water rond de 20 minuten op laag vuur aan de kook.

Geen opmerkingen: