donderdag 5 oktober 2006

Griesmeel helva


..:: Irmik helvasi ::..


Ingrediënten

160 gram roomboter
  • 250 gram griesmeel
  • 50 gram pijnboompitten
  • 0,40 liter melk
  • 300 gram suiker

  • Bereidingswijze
    Smelt de boter. Laat hierin het griesmeel en de pijnboompitten op laag vuur lichtbruin kleuren. Giet er dan de melk bij en strooi er suiker door. Roer alles goed door elkaar en laat het opstaan tot de vloeistof is verdampt (circa 10 minuten). Leg het deksel op de pan en laat alles nog 10 minuten staan. Schep de helva om en serveer hem direct.

    1 opmerking:

    Pastacinintorunu zei

    variatie: Uzumlu irmik helvasi

    Ingrediënten
    500 gram irmik
    3 corba kasigi canfisitigi
    5 corba kasigi sultan uzumu
    250 gram tereyag
    1 bardak siviyag
    2 su bardagi sut
    2 bardak su
    500 gram toz seker
    tarcin

    Bereidingswijze
    Tereyaglan fistik, siviyag ve irmigi kavur kisik atesde. 30-40 dk sonra uzum atilacak. Bu arada sut ve su ayri yerde kaynatilip irmige birlestirin. Sonra sekeri yidirin.

    Afiyet olsun!