maandag 1 oktober 2007
Fasülye Piyasi (Witte Bonen Salade) & Aubergine Doperwtensalade
Aubergine Doperwtensalade
Laat de doperwten en de maïs goed uitlekken. Prik een aubergine rondom in met een vork, leg deze in een braadslede en rooster de aubergine in een op 230 graden C voorverwarmde oven 30 minuten (of tot ze ingeklapt en helemaal zacht zijn). Koel de aubergine af, halveer en snijd de aubergine in kleine stukken. De rode paprika mag zo'n twintig minuten mee roosteren en vervolgens ook in stukken. Doe de fijngesneden lente uitjes en een paar augurken erbij. Pers een knoflookteentje en voeg olijven, citroensap, azijn, zout en peper naar smaak toe.
Witte Bonen Salade
Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Kook het ei hard (5-7 minuten). Laat het daarna afkoelen en snijd het ei en de tomaat in stukken. Voeg de olijven, fijn gesneden rode ui (spoelen met koud water), lente uitjes en peterselie toe. Besprenkel wat granaatappelzuur, citroen, olijfolie en een dessertlepel azijn. Bestrooi de salade met een beetje zout, zwarte peper en rode paprikapoeder.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
variatie Fasulye piyasi
Bereidingswijze
1 su bardagi haslanmis kurufasulye
2 domates
1 katli yumurta
yarim demet maydonoz
2 kucuk boy kirmizi sogan
Tazesogan (lenteuitjes)
1 tatli kasigi pul biber
karabiber
tuz
Sos icin:
1/3 su bardagi zeytinyagi
1 corba kasigi sirke
1/2 limonsuyu
tuz
1 kati yumurta (hardgekookte ei)
Siyah zeytin
Een reactie posten