zondag 25 mei 2008

Tulband Marmercake








Ingrediënten







  • 400 gram meel



  • 200 gram suiker



  • 1 zakje vaniliesuiker



  • 1 zakje baking powder



  • 1 glas yoghurt (200 ml)



  • 1 glas olie (200 ml)



  • 4 eieren



  • 2 eetlepels cacao


Bereidingswijze




Mix de eieren, suiker en vaniliesuiker. Voeg de yoghurt en olie toe en mix dit vervolgens. Voeg het zakje baking powder toe in het beslag. Zeef het meel door het beslag en mix dit vervolgens zo'n 5 minuten.

Verdeel het beslag in twee ongelijkmatige delen (2/3 witte beslag, 1/3 chocolade beslag).
Voeg aan 1/3 van het beslag de cacao toe.

Vet de tulbandvorm in, zeef een klein beetje meel door het ingevette tulbandvorm, en schenk als eerste het witte beslag en als laatst het chocolade beslag in de vorm. Roer vervolgens met een satestokje de bovenste laag van het beslag zodat je een mooi effect krijgt.

Bak de cake 1 uur op 150 graden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

merhaba canim. siten cok guzel. ellerine saglik hepsi cok lezzetli gorunuor. nou heb ik een vraag : tulbanddan o keki nasil helemaal heel cikarabiliosun ??? lukt me maar niet :S

Pastacinintorunu zei

Merhaba Sevda,

Mesaj'in için çok te$ekkür ederiz!

De tip is als volgt:
Nadat je de tulbandvorm hebt ingevet bestooi je de cakevorm
heel licht met bloem. Klop het overtollig bloem eruit en schep daarna het cakebeslag erin. Zo krijg je een stevig cake!

En nog een tipje: laat eens de Tulband Marmercake 20 minuten afkoelen met een handdoek wanneer je deze net uit de oven haalt.

Selamlarimizla,

pastaci Davut'un torunlari

Anoniem zei

cok saol cnm. is eiinnndeliijjjkk gelukkttt :)