zondag 23 maart 2008

Paskalya ekmekleri / Paasbolletjes

..:: Paasbolletjes ::..
Ingrediënten:

1 glas zonnebloemolie
2 glazen lauwe melk
1 eetlepel droge gist
halve glas water
3 eetlepels suiker
1 dessertlepel zout
1 eiwit
1 kg meel
Bereidingswijze:
Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verwarm de melk en giet in een kom een half glas water en meng er de gist onder. Laat dit mengsel afgedekt rijzen (15 min).
Doe de suiker en zonnebloemolie in een grote kom, vervolgens het zout, de melk en eiwit. Wanneer deze mengsel zich begint te verzamelen giet je beetje bij beetje het gistmengsel erbij totdat alles goed vermengd is. Zeef de bloem lepelsgewijs toe. Kneed gedurende 15 minuten tot je een zeer elastische, zachte en niet klevende bol ontstaat.
Bedek deze bol met plasticfolie en daaroverheen een doek en laat het op kamertemperatuur een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden C.
Maak van het deeg ronde bolletjes en leg ze bij elkaar in bloemvorm (zie afbeelding).
Besmeer de paasbolletjes met eigeel en besprenkel ze met sesam- en maanzaad en verwarm de bolletjes in de oven .

1 opmerking:

Pastacinintorunu zei

variatie Lokum ekmek

Ingrediënten
200 ml ilik sut
200 ml ilik su
3 tatli kasigi kuru maya
2 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi sivi yag / mais olie
aldigi kadar un

bovenlaag
1 Yumurta
corek otu
susam

Butun ici karistirip 1 saat sicak yerde beklet. 180/190 C firinda pisir.