vrijdag 26 oktober 2012

Lamskarbonaden in de oven

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 kleine lamskarbonaden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 laurierbladen
  • 125 gram boter
  • ca 5 dl. bouillon
  • olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
Bereidingswijze
Leg de lamskarbonaden op de bodem van een ovenbaste schaal. Strooi zout, peper en gesnipperde knoflook over het vlees. Fruit de in ringen gesneden ui in 5 eetl olijfolie.
 
Schep de uien als ze licht gekleurd zijn op het vlees. Schaaf de aardappelen in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de uien. Strooi er zout en peper over. 

Smelt de boter en schenk deze over de aardappelplakjes. Leg de verkruimelde laurierbladen op de aardappelen. Vul de schaal met bouillon tot alles net onder het vocht staat. 
Zet de schaal ruim 1 uur in een oven van 180C tot de aardappelen gaar zijn.




Geen opmerkingen: