- 250 gram ricotta kaas
- 100 gram roomboter
- 1 eigeel
- 1 eetlepel meel
- 1 eetlepel griesmeel
- 200 gram suiker
Bereidingswijze
Smelt eerst de roomboter en breng de ricotta kaas zo'n vijf minuten aan de kook op middelmatig vuur. Klop het eigeel erdoorheen. Voeg eerst meel aan toe en daarna het griesmeel. Mengsel op laag vuur 5 min. doorlaten koken, regelmatig roeren. Doe het suiker erbij en roer nog vijf minuten door. Laat dit dessert afkoelen en dien het koud op.
natriumarme kaas= RICOTTA
Ricotta is een sneeuwwitte zachte en zuivelachtige Italiaanse kaas. De smaak is mild, iets zoet. Heeft een lage zout- en vetgehalte. Ricotta komt u tegen in desserts, salades en gevulde pasta's.
Het wordt gemaakt van de wei die overblijft als de wrongel eruit is gehaald. Aan de afgescheiden wei wordt verse melk toegevoegd waarna het mengsel nog een keer wordt verhit (ri-cotta betekent opnieuw gekookt). Vaak wordt er een stremsel of andere zure substantie aan toegevoegd zodat op het oppervlak een schuimige massa ontstaat: dat is de ricotta, die men eerst laat uitlekken. Ricotta kan van koeien-, schapen- of geitenmelk worden gemaakt. In Italië worden allerlei milde en pikante soorten gemaakt. De gezouten ricotta uit Midden- en Zuid Italië is hier vrij lastig te krijgen, de meeste winkels verkopen gepasteuriseerde ricotta van koemelk. Bij gespecialiseerde kaas- en delicatessenzaken vind je soms meer varianten, zoals Fior di ricotta van volle schapenmelk, de compacte en fijne ricotta Romana of ricotta Calabrese condita die met zout en chilipeper in een oven wordt gedroogd.
Bron: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/ravissante_ricotta.asp
Nog een handige link: http://www.devletsah.com/ricotta-lor-peyniri/
..:: Arnavutmusun Tatarmisin ::..
::.. Hosmerim Yaparmisin ..::
..:: Cagirsam gelirmisin ::..
::.. Bana ikram edermisin ..::
Rivayete göre zamanIn birinde, askerden dönen evin beyi hanImIna "Bana öyle
bir tatlI yap ki, içinde köyümüm yagi, peyniri, unu, yumurtasI olsun."
demi$.
Evin hanImI e$ine, içine köyünün yagini, peynirini, yumurtasIni ve
ununu
harmanlayarak yaptIgi tatli'ya getirmi$ ve tatlIyi i$tahla ka$iklayan
e$ine
sormu$: "Ho$ mu erim?" diye. Tatlinin tadI öylesine güzelmi$ ki,
ku$aklar boyu
yapIlagelmI$. Unü BalIkesir'I a$Ip tüm Anadolu'ya yayIlmi$.
Zaman içinde adI,
halk dilinde Hö$merim olmu$.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten