dinsdag 15 augustus 2006

Wortel-Kokostruffel


  • Maak ook een heerlijk Wortel-Kokostruffel gedrageerd met kokosrasp!

Ingrediënten

  • 4 à 5 winterpenen
  • 1 glas water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 zakje gemalen kokos (ongeveer 100 gram)


Bereidingswijze

Rasp de wortels en breng de geraspte wortels met water aan de kook en laat het op een vuurtje borrelen. Vervolgens voeg je er suiker en vanille aan toe. Roer ongeveer 5 minuten door zodat de suiker smelt. Roer ook de maïzena erdoorheen. Neem de pan van de warmtebron en laat het afkoelen.


Maak van het beslag kleine balletjes en strooi hierover kokos.



Tip: maak er hartige truffels van door op het laatste moment in de pan biscuitkruimels (een halve pak biscuit) aan toe te voegen.



*-*-*-*-*-*-*-*

16 september 2006

Ik heb ook maar truffels met appels uitgeprobeerd! Benodigdheden :twee appels (geraspt) en gekruimelde biscuit bestrooid met kaneel en wat citroensap.


Geen opmerkingen: