maandag 28 mei 2007

Zeytinyagli Biber Dolmasi (gevulde Turkse Paprika's)






Ingrediënten

200 gram rijst (Tosya pirinç)
2 uien ( fijn gesnipperd)
1 bos dille (fijn gesneden)
1/2 bos krulpeterselie (fijn gesneden)
2 tomaten (geraspt)
25 gram gedroogde mint
zout, rode paprikapoeder, zwarte peper
tomatenpuree
1 suikerklontje
100 ml olijfolie

aanvulling: 1/2 koffie kopje camfistigi (pijnboompitten) en 1/2 koffie kopje gedroogde zwarte rozijnen.

Bereidingswijze


Bak de uien totdat ze glanzig zijn op laagvuur. Ondertussen laat je in een kom de rijst met heet water staan (7 min.). Doe het suikerklontje bij de uitjes, voeg vervolgens gedroogde mint toe. De fijngesneden dille en peterselie en de tomaten kunnen ook in de pan.
Daarna spoel je het rijst met koud water en lek het water uit. Doe de rijst in de pan. Roer de tomatenpuree, zout en rood paprikapoeder, zwarte peper roer mee. Voeg 75 ml water bij. Laat het koken totdat het vocht is ingetrokken. Zorg ervoor dat de vulling lauw is.


De ronde kleine Turkse paprika's maak je schoon. Verwijder het kapje en de zaadlijsten en vul ze met de rijstvulling. Bedek de dolma's met een tomatenschijf en doe ze in een pan. Schenk 1 glas lauw water met een scheutje olijfolie over de dolma's. Kook de dolma's een half uur op laagvuur.

Geen opmerkingen: