maandag 21 augustus 2006

Rijst met Kikkererwten & Kipfilet


Ingrediënten

  • 50 gram kikkererwten
  • 100 gram gele rijst ( niet snelkokend)
  • 50 gram Arpa Sehriyesi ( Turkse graanvormige vermecelli)
  • 200 liter kippenbouillon
  • 100 gram fijngesneden gekookte kippenvlees
  • 25 gram roomboter
  • zout

Bereidingswijze

In kokend water laat je de rijst met zout ruim een half uur staan. Met koud water spoel je de rijst schoon. Laat het vocht uitlekken.

Verhit een klontje roomboter met Arpa Sehriyesi in een pan. Breng het geheel al roerende aan de kook op laagvuur. Voeg het rijst erbij laat het één minuut meekoken. Doe de kippenbouillon, de kikkererwten en fijngesneden kippenvlees bij het geheel. Strooi wat zout er overheen en laat het ongeveer 30 minuten op laagvuur koken.

..:: Gemarineerd kipfilet::.

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 75 gram olijfolie
  • 1 zakje kipkruiden
  • 1 theelepel azijn
  • Snufje paprikapoeder
  • 1 ei
  • meel
  • paneermeel

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten door en laat het een uur in de koelkast staan. Kluts een ei en leg dit op een klein bord. Haal nog twee borden te voorschijn.

Bij de één doe je meel en bij het ander paneermeel.

Wentel stuk voor stuk het kipfilet eerst door het meel, daarna door het ei en vervolgens goed door de paneermeel. Bak ze in een koekenpan met zonnebloemolie. Serveer het met IJsbergsalade.

Geen opmerkingen: