zaterdag 13 september 2008

Pureli tepsi köftesi - Gepureerde aardappelen met gehaktballetjes




Ingrediënten gehaktballetjes



· 500 gram gehakt
· 1 ui
· 1 tomaat
· 1 ei
· 2 teentjes knoflook
· 1 dessertlepel sambal
· 1 eetlepel tomatenpuree
· Peper
· Zout
· Paneermeel
. Peterselie
. paprikapoeder

Bak de gehaktballetjes in zonnebloemolie


Ingrediënten aardappelpuree

· 4 middelgrote aardappelen
· Melk
· 1 dessertlepel nootmuskaat
· Peper
· Zout
· 1 eetlepel roomboter


Schil de aardappelen en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Zet dit in een kookpan en voeg de melk toe totdat de aardappellaag gevuld is met melk. Breng dit aan de kook totdat de aardappelen zacht gekookt zijn. Voeg de roomboter, zout, peper en nootmuskaat toe. Vervolgens pureer je het geheel met een staafmixer.


Bereidingswijze:
Zet de gehaktballetjes in een ovenschaal en voeg vervolgens de puree over de balletjes toe. Strooi de geraspte kaas bovenop het geheel en als laatst de olijven.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 230 graden. (Het duurt ongeveer 40 minuten, wacht i.i.g. totdat de kaas mooi bruin is geworden).


Geen opmerkingen: