Hieronder vind je twee varianten op het recept voor Chocoladekoekjes met kokos: één glutenvrij en één suikervrij.
1. Glutenvrije Chocoladekoekjes met Kokos
Ingrediënten (± 20 koekjes)
-
125 g zachte roomboter
-
100 g kristalsuiker
-
1 ei
-
1 tl vanille-extract
-
150 g glutenvrije bloemmix
-
½ tl bakpoeder (glutenvrij)
-
2 el cacaopoeder
-
50 g geraspte kokos
-
50 g pure chocolade (min. 70%) in stukjes
-
Snufje zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Klop boter en suiker romig, voeg ei en vanille-extract toe.
-
Zeef de glutenvrije bloemmix, bakpoeder, zout en cacaopoeder erboven en meng tot een samenhangend deeg.
-
Spatel de kokos en chocoladestukjes erdoor.
-
Vorm bolletjes, druk ze iets plat op de bakplaat.
-
Bak 10–12 min. tot de randen stevig zijn. Laat volledig afkoelen.
2. Suikervrije Chocoladekoekjes met Kokos
Ingrediënten (± 20 koekjes)
-
125 g zachte roomboter of kokosolie
-
80 g erythritol of andere suikervervanger (met volume van suiker)
-
1 ei
-
1 tl vanille-extract
-
140 g volkoren- of speltmeel
-
½ tl bakpoeder
-
2 el cacaopoeder
-
50 g geraspte kokos
-
50 g suikervrije pure chocolade (stukjes)
-
Snufje zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Klop boter (of kokosolie) en erythritol schuimig, voeg ei en vanille toe.
-
Meng meel, bakpoeder, zout en cacaopoeder door het botermengsel.
-
Roer kokos en suikervrije chocolade erdoor.
-
Vorm bolletjes, druk ze iets plat.
-
Bak 10–12 min. en laat daarna afkoelen op een rooster.
Tip: Beide versies kun je na afkoeling nog licht door gesmolten (suikervrije) chocolade doppen of extra kokos over strooien. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten