woensdag 10 april 2013

Chocolatali hindistan cevizli kurabiye





Hieronder vind je twee varianten op het recept voor Chocoladekoekjes met kokos: één glutenvrij en één suikervrij.


1. Glutenvrije Chocoladekoekjes met Kokos

Ingrediënten (± 20 koekjes)

  • 125 g zachte roomboter

  • 100 g kristalsuiker

  • 1 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 150 g glutenvrije bloemmix

  • ½ tl bakpoeder (glutenvrij)

  • 2 el cacaopoeder

  • 50 g geraspte kokos

  • 50 g pure chocolade (min. 70%) in stukjes

  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop boter en suiker romig, voeg ei en vanille-extract toe.

  3. Zeef de glutenvrije bloemmix, bakpoeder, zout en cacaopoeder erboven en meng tot een samenhangend deeg.

  4. Spatel de kokos en chocoladestukjes erdoor.

  5. Vorm bolletjes, druk ze iets plat op de bakplaat.

  6. Bak 10–12 min. tot de randen stevig zijn. Laat volledig afkoelen.


2. Suikervrije Chocoladekoekjes met Kokos

Ingrediënten (± 20 koekjes)

  • 125 g zachte roomboter of kokosolie

  • 80 g erythritol of andere suikervervanger (met volume van suiker)

  • 1 ei

  • 1 tl vanille-extract

  • 140 g volkoren- of speltmeel

  • ½ tl bakpoeder

  • 2 el cacaopoeder

  • 50 g geraspte kokos

  • 50 g suikervrije pure chocolade (stukjes)

  • Snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Klop boter (of kokosolie) en erythritol schuimig, voeg ei en vanille toe.

  3. Meng meel, bakpoeder, zout en cacaopoeder door het botermengsel.

  4. Roer kokos en suikervrije chocolade erdoor.

  5. Vorm bolletjes, druk ze iets plat.

  6. Bak 10–12 min. en laat daarna afkoelen op een rooster.


Tip: Beide versies kun je na afkoeling nog licht door gesmolten (suikervrije) chocolade doppen of extra kokos over strooien. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: