1. Klassieke Pittige Acı Ezmesi (volwassenen)
2 gegrilde rode puntpaprika’sIngrediënten:
1 middelgrote tomaat (geraspt of zeer fijngehakt)
1 kleine rode ui (fijn gesnipperd)
1 teen knoflook (geperst)
1-2 el pittige rode peperpuree (acı biber salçası)
1 el olijfolie
1 el granaatappelmelasse (nar ekşisi)
1 tl pul biber (chilivlokken)
1 tl paprikapoeder (eventueel pittig)
Zout naar smaak
Optioneel: fijngehakte peterselie of muntHak de paprika en tomaat heel fijn (of maal in een keukenmachine).Bereiding:
Meng in een kom met ui, knoflook, peperpuree en kruiden.
Roer de olijfolie en granaatappelmelasse erdoor.
Laat 15–30 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.
Serveer met Turks brood of bij gegrild vlees.2. Milde Versie voor Kinderen of Gevoelige Maag
2 gegrilde rode puntpaprika’sIngrediënten:
1 middelgrote tomaat (geraspt)
1 kleine sjalot (heel fijn gesnipperd)
1/2 teen knoflook (heel fijn of achterwege laten)
1 el milde paprikapuree (tatlı biber salçası) of tomatenpuree
1 el olijfolie
1/2 tl paprikapoeder (zoet)
Zout naar smaak
Eventueel: 1/2 tl granaatappelmelasse
Fijngehakte peterselie of munt voor frisheidMeng de ingrediënten goed in een kom of maal alles grof in een keukenmachine.Bereiding:
Laat even rusten en serveer als brooddip of groentespread.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten