zaterdag 12 september 2009

Zalmbonbon met Hollandse garnalen / Samon- ve karides sarmasi

Ingredienten:

  • 300 gram gerookte zalm
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 1 bosje dille
  • 1 el mierikswortel
  • 50 gram mayonaise
  • 100 gram creme fraiche
  • 1 citroen
  • cherrytomaatjes

Bereidingswijze:
Snijd de zalm in dunne plakjes. Bekleed een kopje met plasticfolie en doe de zalm er in. Maak de saus door de mayonaise, creme fraiche en mierikswortel met elkaar te mengen. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap. Snijd de dille fijn en meng door de saus.

Meng eenderde van de saus door de garnalen en vul de kopjes met het geheel. Draai de folie dicht, zodat er een bonbon ontstaat. Plaats de zalmbonbon voor een kwartier in de koelkast. Verwijder vervolgens de folie en leg de bonbon op een bord en garneer het naar wens.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: