zondag 27 augustus 2006

Quiche





Ingrediënten

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 gesnipperde ui (licht bakken)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 geraspte tomaat
  • 1 theelepel sambal
  • 4 a 5 takken peterselie (fijngesneden)
  • zout, tijm, zwarte peper, rood paprika poeder
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 dl. melk
  • zout
  • margarine
  • 75 gram geraspte feta
  • quichevorm (doorsnede: 24 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng het rundergehakt met gesnipperde ui. Hak de prei in kleine stukken en voeg dit bij het gehakt. Vervolgens doe je de kruiden erbij. Tomatenpuree, een hele tomaat, sambal en peterselie kun je er ook bijvoegen. Meng het geheel goed door.

Doe vervolgens de melk in een beslagkom, voeg al roerende met een garde of mixer de bloem toe. Roer één voor één de eieren erdoor en breng het beslag op smaak met een beetje zout.

Vet de quichevorm in met margarine en verdeel het gehakt netjes over de deegbodem. En bestrooi het met feta. Laat het gerecht circa 1 uur gaar worden in de oven.

Geen opmerkingen: