vrijdag 18 augustus 2006

Marmer cake









Ingrediënten


  • 1 glas suiker
  • 4 eierdooiers
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 1 glas melk
  • 2 glazen bloem
  • 1 bakpoeder
  • 1 vanillesuiker
  • 3 eetlepels Nesquik

* 1 glas = 200 ml

Bereidingswijze

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg hierbij mixend de olie toe. Daarna de melk, wederom goed mixen. Beetje bij beetje doe je de bakpoeder erbij... nog steeds mixen. Vervolgens de bloem rustig aan toe voegen en het geheel nog 6 minuten blijven doormixen.

Voeg de helft van het beslag in een ingevette springvorm (24 cm). In de ander helft van het beslag mix je de drie eetlepels Nesquik door. En doe dit beslag ook in de springvorm.

Tip: voor een marmereffect roer je het beslag door met een satéstokje.

Doe de springvorm in een voorverwarmde oven van 200 graden C. en bak deze cake 50 minuten op 150 graden C.

Geen opmerkingen: