zaterdag 25 juli 2009

Aardappel- groentetaart / Pasta görünümlü patates salatasi




Ingrediënten:
· 8 aardappelen
· 1/2 komkommer
· 4 lente-uitjes
· 2 wortels
· Peterselie
· 1 blikje doperwten
· 1 blikje maïs
· 2 eieren (versiering)
· Citroensap
· Olijfolie
· Zout
· Peper

Saus:
· 1 soepkommetje Turkse yoghurt
· 3 el. olijfolie
· Zout

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen. Nadat ze gekookt en afgekoeld zijn rasp je de aardappelen. Voeg het citroensap, scheutje olijfolie, zout en peper toe. Verdeel de aardappelpuree in drie stukjes. Plaats één deel op de bodem van een taartvorm.

Snijd de komkommer en lente-uitjes in fijne stukjes. Rasp de wortelen en voeg vervolgens de doperwten en maïs toe. Verdeel de groente in tweeën en plaats de helft in de taartvorm (de groente komen boven op de eerste aardappellaag). Plaats vervolgens weer een laag aardappelpuree gevolgd door de groente en plaats vervolgens het laatste stukje aardappelpuree.

Bereidingswijze saus:
Lepel de Turkse yoghurt in een soepkommetje en voeg olijfolie en zout toe.
Leg dit geheel in het midden van de aardappelpuree en versier deze vervolgens naar eigen keuze of zie foto voor inspiratie.

Geen opmerkingen: