..:: Irmik helvasi ::..
Ingrediënten
250 gram griesmeel
50 gram pijnboompitten
0,40 liter melk
300 gram suiker
Bereidingswijze
Smelt de boter. Laat hierin het griesmeel en de pijnboompitten op laag vuur lichtbruin kleuren. Giet er dan de melk bij en strooi er suiker door. Roer alles goed door elkaar en laat het opstaan tot de vloeistof is verdampt (circa 10 minuten). Leg het deksel op de pan en laat alles nog 10 minuten staan. Schep de helva om en serveer hem direct.
1 opmerking:
variatie: Uzumlu irmik helvasi
Ingrediënten
500 gram irmik
3 corba kasigi canfisitigi
5 corba kasigi sultan uzumu
250 gram tereyag
1 bardak siviyag
2 su bardagi sut
2 bardak su
500 gram toz seker
tarcin
Bereidingswijze
Tereyaglan fistik, siviyag ve irmigi kavur kisik atesde. 30-40 dk sonra uzum atilacak. Bu arada sut ve su ayri yerde kaynatilip irmige birlestirin. Sonra sekeri yidirin.
Afiyet olsun!
Een reactie posten