woensdag 25 oktober 2006

Ev Baklavasi & Ispanakli Börek





..:: Ramazan Bayraminiz Mubarek Olsun ::..




..:: Annemin Ev Baklavasi ::..
Ingrediënten

Hamur
  • 4 su bardagi un
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram erimis tereyag
Serbet
  • 1 yumurta
  • 5 su bardagi seker
  • 3,5 bardak su
  • yarim limon suyu
Ici
  • 250 gram dovulmus ceviz
  • 500 gram bugday nisastasi
  • 150 gram eritilmis kizgin tereyag
Bereidingswijze
Hamur malzamesini yumusak hamur yap, 20 dk. dinlendir. Dinlenmis hamuru 3 parcaya bol (esit). Her parcadan 16/18 parca yap. Ceviz buyuklugunde her parcayi merdanelen yemek topagi buyuklugunde ac aralarina bolca nisasta serperek 18 parcayi ust uste koy en ustundekine nisasta serpme. Boyle 3 grup parcalari tekrarlayin.

Yuvarlak firin tepsisini yagla. 16/18 li bir grub hamuru koy cevizin icini yerlestir yarisini 3 kere tekrarla. Her bes hamurda tereyagla yagla.
Sonra 150 kizgin tereyagi dok. 200 C derece firinda kizirincaya pisir. Baklava sogucak!
Serbet ilik, baklava soguk serbeti uzerinde gezdirin. 4,5 saat sonra servis yapin.



Het heeft gesmaakt mam! Annecigim elline koluna saglik :)
Cok lezzetli ve nefisdi..
Yedim içtim tıka basa
Baklavalar samsa samsa
Ne yapardım acep bilmem
Şu teravih de olmasa

Ik ben dol op
zoetigheden...
&
hartige taarten...



..:: Ispanakli Börek ::..
Wederom een deegspecialiteit van mam gevuld met spinazie & gehakt.





2 opmerkingen:

Anoniem zei

So hey dat ziet er lekker uit!!
Hoe maak je deze borek??

Geweldige site trouwens!!

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good